/ 01 Jan

Met deze tips koop je altijd het juiste formaat skippybal

Kinderen vinden een skippybal geweldig. Heerlijk bouncen en het is ook nog eens goed voor kindjes. Ze kunnen er veel energie in kwijt, leren hun evenwicht beter bewaren en trainen allerhande spieren. Maar hoe weet je nou dat je ook het juiste formaat skippybal voor jouw kind koopt? Daarvoor gebruik je onderstaande tips.

Er zijn heel veel soorten skippyballen te krijgen. Niet alleen verschillen ze qua formaat, maar er zijn ook nog allerhande uitvoeringen te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan een halfrond handvat of twee steeltjes om je aan vast te houden. Skippyballen zijn ook in allerhande kleuren te krijgen en met leuke opdrukken, die passen bij de interesses van jouw kindje.

Skippydieren

Tegenwoordig krijg je nog altijd de klassieke skippybal, maar je kan ook skippydieren krijgen. Dat maakt het nog leuker en interessanter voor jouw kindje om er mee te spelen. Alsof ze op avontuur gaan met hun favoriete dier. Er zijn skippy paarden, skippy koeien, skippy eenhoorns, skippy draken en nog veel meer skippy dieren.

Het juiste formaat skippybal

  • Kindje van 2 tot 4 jaar gebruiken een skippybal met een doorsnede van 40 centimeter
  • Kindje van 3 tot 6 jaar gebruiken een skippybal met een doorsnede van 50 centimeter
  • Kindje van 4 tot 12 jaar gebruiken een skippybal met een doorsnede van 60 centimeter
  • Kindje van 9 tot 99 jaar gebruiken een skippybal met een doorsnede van 70 centimeter

Skippyballen race pakket

Met een kinderfeestje of een andere gelegenheid kan het leuk zijn om een skippyballenrace te houden. Daar kan je hele pakketten voor krijgen. Je kan dan een heel parcours uitstippelen of gewoon een rechte baan maken. Bij de pakketten zitten meerdere ballen en een start- en finishlijn. Met warm weer kan je bijvoorbeeld ook een skippyballen watergevecht houden met waterballonnen of waterpistolen.

Er zijn allerhande spelletjes met skippyballen te bedenken. Jouw kindje leert dan steeds beter om op de skippybal te bewegen.

Skippyballen op scholen

In Noorwegen is een basisschool waar kinderen tijdens de les op een skippybal zitten. Volgens de leraar is het goed voor de balans, traint het de spieren en leren kinderen om recht op een stoel te zitten. Daarnaast stimuleert het de concentratie en nemen kinderen de lesstof dus veel beter op.

Er zijn ook kantoren waar de medewerkers kunnen kiezen voor een zitbal. Dat is een skippybal voor volwassenen. Ook in de gym worden skippyballen steeds meer gebruikt. Daarmee wordt de core beter getraind en de bal wordt gebruikt bij stabiliteitsoefeningen.

Skippybal vooral leuk voor kinderen

Hoewel een skippybal dus erg goed is voor de ontwikkeling van jouw kindje, dient het vooral ook heel erg leuk te zijn. Lekker rondspringen, overal naartoe bouncen en leuke spelletjes en races met vriendjes. Kijk bij het aanschaffen van de skippybal goed naar het formaat. Een te kleine skippybal is al snel niet meer leuk, maar een te grote skippybal kan heel frustrerend zijn. Het is ook wel fijn als de skippybal langere tijd meegaat.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Speelgoedfontein.nl